דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)

 

ישראל במלחמה | היסטוריה נכתבת בתמונות 
הרצאה של הצלם זיו קורן
יום שישי 03.10.25 | 11:00
מרכז פרס לשלום ולחדשנות - קדם 132, יפו

"עם השנים למדתי שני דברים מרכזיים: האחד, להיות נוכח במקום הנכון ובזמן הנכון, כדי לתפוס את אותו שבריר שנייה, אותו "רגע מכריע". והשני, לתווך את הסיפור החזותי באופן שיאפשר לכל צופה לחוות את המציאות כמות שהיא, ללא פילטרים. זו הדרך היחידה לייצר צילום שנצרב בתודעה, שמחולל שינוי, שנרשם בזיכרון הקולקטיבי."

עדשת המצלמה מנקודת מבטו הייחודית והלא מתפשרת של זיו קורן מתעדת לאורך שנים אירועים היסטוריים ונושאים הומניטריים בישראל ובעולם, אך שום דבר לא הכין אותו למאורעות ה-7 באוקטובר 2023. דבר אחד הוא בהחלט ידע עם הגעת הידיעות - הוא חייב לרדת לשטח. עכשיו.
זיו עלה על האופנוע, נסע דרומה, והיה מן הצלמים הראשונים אשר תחת אש ובמעטה ערפל כבד של אי ודאות תיעדו את היום הנורא.

מאז ה-7 באוקטובר ועד היום, כל פועלו של זיו קורן מוקדש לתיעוד המאורעות בזירות השונות, וצילומיו שפורסמו בארץ, בעולם ובספר שלו "שבעה באוקטובר" מספקים לצד ההסברה החשובה, עדות מטלטלת, ייחודית וראשונית מהקיבוצים, מהיישובים ומהערים של עוטף עזה; זיו מביא קולות ומראות של החיילות והחיילים בשדה הקרב, של תהליך שיקום הפצועים; הוא מלווה את החטופים בשובם, את משפחותיהם ואת המחאות בדרישה להחזרת אלו שעוד לא שבו.

כל תמונה מספרת סיפור אחר ועוצמתי של זיכרון, כאב ושכול לצד גבורה, התחדשות וגם תקווה.

 

המפגש כולל כניסה לתערוכה "שבעה באוקטובר" של זיו קורן